Kayseri'nin Develi ilçesine ait bir ev yemeğidir. Kirtimburt diye de bilinir. Taze asma yapraklarının parçalanıp (pırtılıp) tencerede pişirilmesiyle ortaya çıkan hafif ekşili tat yemeği diğer yeşil yaprak (ıspanak, pazı-pezik) yemeklerinden ayırır.
Hazırlama Süresi : 15 dk,
Pişirme Süresi : 30 dk, :4 kişilik
Gerekli malzemeler:
•Yarım kg kemikli et
•Yarım kg asma yaprağı
•2 soğan
•1 su bardağı nohut
•1 çay bardağı gendime (aşurelik buğday)
•2 çorba kaşığı tereyağı
•1 çorba kaşığı domates salçası
•Tuz, kırmızı tozbiber
Hazırlanışı:
Nohut ve gendimeyi akşamdan ıslatın. Sularını değiştirip ayrı tencerelerde haşlayın ve süzün. Asma yaprağını haşlayın. Kevgirle süzgece alıp suyunu süzün ve ince ince doğrayın. Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Tencerede tereyağını eritip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Eti ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı 1 kaşık suyla ezip tencereye ekleyin. Asma yaprağı, nohut ve gendimeyi ilave edip karıştırın. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın
Hazırlama Süresi : 15 dk,
Pişirme Süresi : 30 dk, :4 kişilik
Gerekli malzemeler:
•Yarım kg kemikli et
•Yarım kg asma yaprağı
•2 soğan
•1 su bardağı nohut
•1 çay bardağı gendime (aşurelik buğday)
•2 çorba kaşığı tereyağı
•1 çorba kaşığı domates salçası
•Tuz, kırmızı tozbiber
Hazırlanışı:
Nohut ve gendimeyi akşamdan ıslatın. Sularını değiştirip ayrı tencerelerde haşlayın ve süzün. Asma yaprağını haşlayın. Kevgirle süzgece alıp suyunu süzün ve ince ince doğrayın. Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Tencerede tereyağını eritip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Eti ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı 1 kaşık suyla ezip tencereye ekleyin. Asma yaprağı, nohut ve gendimeyi ilave edip karıştırın. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın